Meedoen!

previous arrow
next arrow
Slider

Hoe groter de groep ZAP-ers des te schoner Goirle wordt.

Natuurlijk wordt er gewerkt aan beleid om inwoners en bezoekers te stimuleren meer op te ruimen. Met verenigingen wordt onderzocht hoe structureel in en om hun locaties een bijdrage kan worden geleverd.

Toch zal er altijd behoefte zijn aan mensen, die een steentje willen bijdragen. Daarom wil de gemeente alles in het werk stellen om deze mensen daarbij te ondersteunen.

Zo zijn er gratis materialen beschikbaar voor mensen die zwerfafval willen opruimen. Denk aan speciale hesjes, kwalitatief goede grijpers, sterke vuilniszakken en speciale ringen om de zakken op te kunnen houden, handschoenen etc. Heb je iets bijzonders nodig, stuur dan een bericht naar meldpunt@goirle.nl.

En als je regelmatig een flinke zak hebt geraapt, dan hoef je deze natuurlijk niet in je eigen kliko te gooien. Daarom is met de gemeente afgesproken:

  1. Je plaatst de (volle) zak het liefst bij een publieke vuilnisbak. Deze wordt wekelijks geleegd door de Diamant groep.
  2. Je plaatst de (volle) zak op een zichtbare plaats en meldt deze aan de gemeente met de Buitenbeter app voor je smartphone. Zij zorgen dan voor afvoer.

En zo nu en dan organiseren we een opruimactie (bv World Cleanup Day) waar je aan mee kunt doen. We maken er altijd een gezellige, sociale gebeurtenis van. Wil je graag op de hoogte gehouden worden van opruimacties die we zélf organiseren, registreer je dan hier.